Откриват плувното лято в Асеновград, днес входът за басейна е безплатен

Градският плувен комплекс в Асеновград  посреща посетители от днес

Точно в 12.00 часа градският плувен басейн в Асеновград ще посрещне първите си посетители за това лято. На откриването на комплекса ще присъства и заместник-кметът по хуманитарните дейности инженер Петър Петров. В програмата ще  участват
множество деца, които ще покажат своите умения по плуване пред присъстващите.

Плажуващите ще бъдат допускани при спазване на всички изисквания на Министерството на здравеопазването. На входа ще бъде измервана температурата на всеки посетител, а комплексът ще работи с намален капацитет,  според указанията на здравното министерство. В комплекса ще се извърша дезинфекция на всеки часа,  а чадърите ще бъдат разположени на 5 метра един от друг.  До всеки чадър ще се допускат не повече от два шезлонга, коментираха от дейност „Пазари тържища“, които стопанисват градската къпалня.

Вече е извършен освежаващ текущ ремонт на басейна за възрастни. Съоръженията за децата бяха прегледани за неизправности, след което се монтира детската пързалката. След като започне да функционира,  Всички басейни отново ще бъдат с топла минерална топла. Тя ще се подменя всеки ден в детските съоръжения, а в този, за възрастни – веднъж седмично (в четвъртък).

Няма да има промяна в работното време и цените за ползване услугите на Градския плувен комплекс. Той ще работи от петък до сряда на обяд.

Входните такси се запазват както досега – 4 лв. за възрастни и 3 лв. за лица до 14 г. Управата на басейна предлага 3 вида месечни карти с паспортна снимка:

Целодневна карта –  40 лв. за деца до 14 г. и 50 лв. за възрастни;

Карта за използване на басейна в часовете до 10.00 и след 18.00 – 35 лв.;

Карти за спортните клубове в Асеновград – 10 лв.

По случай откриването на плувното лято в Асеновград днес басейнът работи с „вход свободен“ за всички.

Подобни статии

Top