Откриват трето кръгово в Карлово, чакат Борисов за тържеството

 С водосвет ще бъде открит обект ”Кръгово кръстовище при км 254+257 на път І-6 “София – Бургас” и подходи към два броя локални платна”.

Тържеството започва в 12:30 часа, а на официалното откриване на третото кръгово кръстовище на западния вход-изход в Карлово са поканени министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министри, председатели на държавни агенции, представители на институции.

Инвестицията е за близо 781 хил. лв. и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Новото кръстовище е в началото на Карлово, в посока Сопот, и ще замени досегашното триклонно кръстовище с обходния път на града.

Целта е извеждане на транзитното движение от центъра на Карлово, повишаване безопасността на движение и намаляване до минимум на предпоставките за пътни инциденти. Новото кръстовище е и с енергоефективно LED осветление.

Срокът за изпълнение е 60 календарни дни. При извършването на строителните работи беше въведена временна организация с двупосочно движение, а скоростта беше ограничена до 40 км/ч.

Подобни статии

Top