Откриват Велосезон 2018 в „Тракия“ днес

Официалният старт на велосезона е пред районното кметство в „Тракия“

Традиционното шествие, което ще даде официалния старт на Велосезон 2018 в район „Тракия“, ще започне днес от 10:30 часа от кметството на бул. „Освобождение“ 63. Веломаратонът е 3-километров, а финалът ще е в парк „Лаута“, съобщи кметът на „Тракия“ – Костадин Димитров.

И тази година в инициативата ще се включат изявени спортисти, сред които шампионките от Волейболен клуб „Марица“.

Колоната от велосипедисти ще се движи на изток по изградената велоалея от северната страна на булеварда и ще премине през кръстовищата на бул. „Освобождение” с улица „Минка Ботевска”; на бул. „Освобождение” с ул. „Княз Борис І“; на бул. „Освобождение” с ул. Съединение; входно-изходните артерии на бензиностанция „Газпром“ на бул. „Освобождение“ и бул. „Санкт Петербург“.

След това шествието ще продължи по велоалеята на южния тротоар на бул. „Санкт Петербург“, от където ще влезе в парк „Лаута“. Финалът е до барбекютата в „Лаута“, където ще бъде изградена сцена. Там за всички присъстващи са осигурени много забавления и награди. Те ще започнат в 11:00 часа и включват анимация за деца под 6 г., весели игри с велосипеди, тротинетки и ролери за деца от 6-13 г., отборни високоскоростни състезания с велосипеди за възраст над 14 г.

Броят на наградите е повече от внушителен – над 200, осигурени с подкрепата на генералния спонсор на събитието спортен магазин „Декатлон“. 9 велосипеда, 2 тротинетки, 100 ранички, 100 спортни бутилки за вода, карти за фитнес и плуване ще бъдат раздадени чрез томбола на участниците във веломаратона.

Подобни статии

Top