Открийте Пловдив в над 150 фотографии отпреди 100 години

Новото издание на Регионалния етнографски музей „Пловдивъ през фотообектива на Крум Савов“ вече е в продажба

Регионален етнографски музей – Пловдив пуска в продажба новото си издание „Пловдивъ през фотообектива на Крум Савов“. Албумът съдържа над 150 снимки от фотографа Крум Савов, представящи Пловдив през първите десетилетия на XX в.

Вътре ще намерите информация за града, за фотографа и описание на всяка снимка. Дори можете да обиколите Пловдив с албума в ръка и да откриете местоположението на някои от фотографираните преди 100 години места, включващи красивата архитектура, обществени сгради, религиозни храмове, къщи, архитектурни елементи от епохата на Възраждането. Къщите – има ли ги, няма ли ги? Какво е останало днес от културно-историческото ни наследство? Ще разгледате и една от най-големите сбирки на резбовани тавани, част от които можете да зърнете в пловдивските възрожденски къщи, стига да вдигнете поглед нагоре. Разглеждайки фотоалбума, ще се запознаете отблизо с ежедневието на пловдивчани – занаятчийските чаршии, хората, търговците, последствията от Чирпанското земетресение през 1928 година.

Може да закупите „Пловдивъ през фотообектива на Крум Савов“ на място от щанда на Регионален етнографски музей – Пловдив или чрез предварителна заявка по телефон или електронна поща. Предстои официалната премиера на албума, който е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Подобни статии

Top