Отлагат Олимпиадата и Евро 2020!

За неопределено време без мачове в Шампионската лига и Лига Европа, без тенис за месец и половина

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че според него Олимпийските игри в Токио през това лято трябва да бъдат отменени. Според него ситуацията в световен мащаб е много сериозна и провеждане на Олимпиадата не е добро решение, като е по-добре това да се случи идното лято – през 2021 година.

„Това събитие няма да е същото без фенове.“, заяви още той.

САЩ са с една от най-големите делегации в игрите, планирани за юли, като въпреки нарастващата опасност, организаторите на Олимпиадата продължават да твърдят, че отлагането й не стои на дневен ред.

Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе през това лято, ще бъде отложено за 2021 година заради епидемията от коронаривус. Според „Екип“ УЕФА ще обяви това решение след срещата във вторник, която по-рано днес европейската футболна централа обяви, че свиква. Мачовете от Шампионската лига и Лига Европа пък ще бъдат отложени за неопределено време, докато условията станат подходящи за провеждането им.

Срещата във вторник ще се проведе посредством видеоконференция, на която са поканени представители на 55-те страни членки, бордовете на Европейската клубна асоциация и Европейските лиги, както и представител на FIFPro.

Евро 2020 трябваше да стартира на 12 юни с двубоя между Италия и Турция.

УЕФА взе решение да отложи предстоящия реванш от Шампионската лига между отборите на Манчестър Сити и Реал (Мадрид), както и сблъсъка Ювентус – Олимпик (Лион).

Срещите трябваше да се играят на 17 март, но засега се отлагат без да бъде посочена нова дата за провеждането им.

Както е известно, играчите на Ювентус и Реал (Мадрид) бяха поставени под карантина заради върлуващия коронавирус.

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) пък отмени следващите шест седмици от кампанията заради пандемията от коронавирус.

Това означава, че всички състезания от Тура на АТП и от сериите „Чалънджър“ до седмицата, започваща от 20 април, няма да се състоят.

Решението засяга турнира от сериите „Мастърс“ на твърди кортове в Маями, както и началото на сезона на клей със състезанията в Хюстън, Маракеш, Монте Карло („Мастърс“), Барселона и Будапеща.

Кампанията трябва да бъде подновена в седмицата от 27 април със състезанията на червено в Мюнхен и Ещорил.

Подобни статии

Top