Отлагат Олимпиадата в края на март!

Агенция Reuters: Отлагане с месец, 45 дни,1-2 години или провеждане без публика са вариантите пред организаторите

Организаторите на Олимпийските игри в Токио (24 юли – 9 август) са започнали да разглеждат възможните варианти за отлагане на най-голямото спортно събитие в света за 2020 година, съобщава агенция Reuters, позовавайки се на два източинка, запознати с разговорите. Това се разминава с позицията по темата на японското правителство, което настоява, че отлагане на Игрите не е опция.

„Изготвяме алтернативни планове – B, C и D, като търсим различни възможности за отлагане във времето“, споделя пред Reuters един източниците, който е близък до организационния комитет. Неназованият източник пояснява още, че се разглежда и вариант за провеждане на Игрите без зрители, но различните опции ще бъдат обстойно дискутирани от организационния комитет в края на март.

Другият анонимен източник, който също е близък до организационния комитет, пък разкрива, че сред обсъжданите възможности е отлагане на Олимпийските игри с една или две години. Част от организаторите се надяват и на по-благоприятен сценарий, според който Игрите може да бъдат отложени с месец или 45 дни.

По-рано тази седмица президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че отмяна на Игритге в Токио на този етап не стои на дневен ред, но предвид разрастващата се криза с пандемията от коронавирус опасността големият спортен форум в японската столица да не се проведе в планираните дати изглежда все по-реална.

Подобни статии

Top