Отличиха най-добрите хора на Пловдив! Тази година те са 9 души (СНИМКИ/ВИДЕО)

Връчиха призове в 4 категории

Най-добрите хора на Пловдив бяха отличени днес в Цар-Симеоновата градина.  Тази година номинациите, достигнали до финалния етап на конкурса „Пловдив – град на доброто“, бяха 9 и всички те получиха плакети и грамоти от организаторите – Националният алианс за редки болести, фондация „Наследствен ангиоедем“ и община Пловдив.

Инициативата за отличаване на добротворците се провежда за девета година по идея на Йорданка Петкова, председател на Националния алианс на хора с редки болести. За първи път тя беше под патронажа на кмета на Пловдив Здравко Димитров, като част от кампанията „Пловдив-град на доброто“.

Над 600 бяха номинираните

От 4-ти до 17 юни всеки пловдивчанин имаше възможността да номинира човека, който според него заслужава да бъде отличен заради добрите си дела. Осемчленно жури от хора с доказан висок обществен авторитет имаше трудната задача да избере най-достойните сред номинираните. Те бяха отличени в четири категории – „Градско развитие“, „Образователна дейност“, „Социална дейност“ и „Добротворчество“. Над 600 пловдивчани, успели да впечатлят съгражданите си с благородни дела и жестове, бяха номинирани за конкурса „Пловдив-град на доброто“, чиято финална церемония се проведе днес в Цар-Симеоновата градина.

„Важно е да показваме добрите примери и по-често да говорим за доброто, защото само така ще успеем да го съхраним. Около нас се случва добро всеки ден, дори и в най-малките жестове. Само трябва да отворим очите и сърцата си за него. Щастлив и горд съм, че Пловдив е първият град, който даде старт на тази инициатива да превърне Доброто в кауза и силно се надявам и вярвам, че и другите общини ще последват нашия пример и ще прегърнат идеята“, призова задочно кметът Здравко Димитров в приветствието му, което беше прочетено от водещата Златка Далчева.

„Бях свидетел на това как като един ембрион, каузата с която дадохме началото на търсенето на добрите хора, днес се е превърнала в едно пораснало 9-годишно дете. Благодаря на всички, които са допринесли с делата си за това събитие и открояване на доброто“, поздрави организаторът на инициативата „Най-добрия човек“ Йорданка Петкова от НАЕ.

„Благодаря на всички пловдивчани дали своя глас за достойните хора“, приветства  присъстващите зам.-кметът на Пловдив Анести Тимчев, който е инициатор за кампанията „Пловдив-град на доброто“.

„От нас зависи какво ще оставим на нашите деца и близки, какво бъдеще ще им завещаем. Трябва да им дадем примера да бъдат добри хора. Намерете добрите хора, извадете ги, помогнете им. Извадете от себе си това, от което другите имат нужда“, подчерта Тимчев.

1 2 3 4

Подобни статии

Top