Отличиха най-умелото съчетание на вино и храна на конкурс в УХТ

Петчленно жури оценяваше участниците на проведения конкурс в рамките на „Вино и гурме 2021“

Полезни, вкусни и красиви ястия приготвиха участниците в конкурса „Най-умело съчетание на вино и храна“, който бе организиран в рамките на фестивала дефиле „Вино и гурме 2021“ от Съвета по туризъм в Пловдив и Университета по хранителни технологии.

Домакин на надпреварата бе учебният ресторант на висшето училище. Председател на конкурсната комисия, която оцени участниците, беше зам.-ректорът доц. д-р Христо Спасов. Останалите членове бяха доц. Кремена Никовска, преподавател от катедра „Хранене и туризъм“ в УХТ, известният шеф готвач Николай Боруков от ресторант „Salt & Pepper“ в Пловдив, Екатерина Терзиева, журналист и гастрономически експерт и сомелиерът и консултант към Българската асоциация на винените професионалисти Йордан Русев.

Съдействие на участниците и на журито оказаха студенти от 4 курс в специалност „Туризъм“ на УХТ.

Конкурсът популяризира традиционната кухня и българското вино,  стимулира винения, кулинарния и културния туризъм и цели да  привлече повече гости в Пловдив, заяви доц. Никовска след като бяха определени трите най-сполучливи съчетания между ястие и вино.

1 2

Top