Отложиха делото срещу доктора Иван Димитров за убийството на Плъха за края на юли (ВИДЕО)

Лекарят бил приет по спешност в МБАЛ Пловдив заради увредени междинни дискове

Пловдивският окръжен съд отложи за 23 юли днес делото срещу рентгенолога д-р Иван Димитров за убийството на Жоро Джевизов с прякор Плъха. Причина за отлагането стана приемането на д-р Димитров в неврологичното отделение на УМБАЛ Пловдив с диагноза увреждане на междинни дискове. За диагнозата по време на съдебното заседание бе представена медицинска бележка от отделението, съобщи съдията по делото Петко Минев.

Днес трябваше да бъде разпоредителното заседание по делото срещу д-р Димитров. Процесът се върна в начална фаза, след като Апелативният съд в Пловдив отмени условната присъда на Доктора и върна делото  на Окръжния съд, като то вече се гледа от нов  съдебен състав. Мотивите на съда бяха съществени нарушения на процесуалните правила, изразяващи се в липса на пълен и задълбочен анализ на противоречията, които съществуват между събраните по делото доказателства.

На днешното заседание обаче Димитров не се появи, не се яви и адвокатът му Георги Кутрянски. Юристът е депозирал в деловодството, като причина за неявяването си, молба, според която днес е ангажиран с друго съдебно заседание.

На делото не се появи и една от гражданските ищци, а именно жената, с която Жоро Плъха е живял на семейни начала. Надежда Стоева не е била открита, за да бъде редовно призована, адвокатът й Денис Хюсеин също не дойде в съдебната зала, като не е посочил причини за това. В залата бяха само родителите Жоро Плъха – Златка Атанасова и Димитър Джевизов. Те заявиха, че не знаят къде е снаха им.

Пред съда адвокат Елдъров посочи, че не приема медицинската бележка от УМБАЛ Пловдив като доказателство за заболяването на доктор Иван Димитров. Според Елдъров лекарят е можело да бъде доведен в съдебна зала, включително и на количка. По думите му не може при такова тежко обвинение, каквото е убийството, докторът да не се яви. Елдъров посочи, че медицинската бележка не отговаря на изискванията, няма процесуална стойност и настоя за документ от лекарска комисия.

Адвокатът на доктор Димитров Гено Стоев пък каза, че лекарят е бил приет по спешност в болницата. Той допълни, че тази диагноза е известна на съда и прокуратурата, тъй като заболяването е с 10-годишна давност.

Адвокат Елдъров внесе молба от родителите на убития ром, като ги конституира като граждански ищци. В молбата родителите са поискали да им бъде платена общо сумата от 300 хиляди лева за нанесени неимуществени вреди заради смъртта на сина им, чието дете гледат в момента.

Припомняме, че д-р Димитров беше оправдан от Окръжен съд – Пловдив за това, че на 02.03.2018 г. при условията на превишаване пределите на неизбежна отбрана е застрелял с незаконно притежаван пистолет Жоро Джевизов с прякор Плъха, когото заварил да краде в гаража му малко след полунощ. Първоинстанционният съд осъди лекаря на 2 години лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок за държане на пистолет и боеприпаси, без да има надлежно разрешение за това.

След заседанието адвокат Елдъров коментира пред журналисти:

Майката на убития Жоро Джевизов пък заяви:

Top