Отложиха делото срещу Тотев

Тотев

Специализираният съд отложи делото срещу кмета Иван Тотев,

съобщи за DCNEWS адвокат Александър Попчев. Той е защитник на кмета на „Западен“ Димитър Колев, който също е ответник по делото за строежа на пловдивския зоокът.

В залата на Специализирания наказателен съд днес следобед са се явили всички подсъдими, включително и градоначалникът, който вчера бе на официално посещение в Солун.

Както се очакваше, тримата адвокати, които защитават Тотев, зам.-кмета Димитър Кацарски и Димитър Колев – Васил Василев, Йордан Давчев и Александър Попчев, са настояли да получат повече време, за да могат да прочетат всички материали от 15-те тома по делото.

Искат отлагане на делото срещу Тотев

Така разпоредителното заседание за процеса е било отложено и насрочено за 25 април в 13.30 ч.

Припомняме, че Тотев, Кацарски и Колев са обвинени в престъпление по служба във връзка с изграждането на зоокъта в Пловдив. Според държавното обвинение с действията си тримата са осигурили облага от 689 хил. лв. за фирма „Запрянови 03“ ООД, на която е възложена работата по строителството на зоокъта без обществена поръчка, а с пряко договаряне. Съдия-докладчик по делото е бившият член на Висшия съдебен съвет Даниела Костова.

Подобни статии

Top