Отложиха „Ролан Гарос“ за септември

Организаторите на „Уимбълдън“ още не са готови с подобно решение

Откритото първенство по на Франция „Ролан Гарос“ беше отложено заради разпространението на коронавирус. Тази година той трябваше да премине от 18 май до 7 юни. Сега турнирът е отложен за есента – 20 септември – 4 октомври.

Седмица преди евентуалното стартиране на „Ролан Гарос“ ще приключи още един турнир от Големия шлем – US Open (24 август – 13 септември).

Ако плановете се осъществят и „Ролан Гарос“ започне на 20 септември, това е една седмица след завършването на US Open, който по принцип трябва да завърши на 13 септември.

Подобно развитие ще се отрази на целия календар в тениса, а турнирът в София може да се окаже потърпевш.

Организаторите на Откритото първенство на Франция обявиха, че решението е взето с цел предпазване на здравето на хората. „Въпреки че никой не може да предвиди каква ще е ситуацията на 18-и май, сегашните мерки правят невъзможно продължаването на нашата подготовка за турнира и няма да може да организираме турнира на предварително планираните дати“, заявиха от Френската тенис федерация.

„За да действаме отговорно и да предпазим здравето на служителите и доставчиците повреме на периода на организация, Френската тенис федерация избра единствената опция, окято ще им позволи да запазят изданието на турнира за 2020 г., докато се присъединява в битката с COVID-19“, се допълва в съобщението.

Организаторите на „Уимбълдън“ все още не са готови да анулират или отложат състезанието поради пандемията на коронавирус, съобщава Sky Sports.

Надпреварата трябва да се проведе от 29 юни до 12 юли.

Подобни статии

Top