Отложиха за догодина делото срещу главния архитект на Асеновград

Отсъствието на защитник и свидетел отложиха процеса

За пореден път отложиха делото срещу главния архитект на Асеновград Константин Атанасов и бизнесмена Митко Захариев. Този път то ще се гледа на 22 януари догодина, след като съдът успя да разпита само един свидетел в съдебната зала.

Въпреки че единият от двамата защитници на арх. Атанасов  – адвокат Йордан Давчев, не беше в съдебната зала, съдът даде ход на делото. Давчев бе депозирал молба то да бъде отложено, тъй като му се наложило спешно да пътува за столицата, но съдебният състав не се съобрази с молбата, а и арх. Атанасов заяви, че може да мине и без основния си защитник, тъй като в залата е другия му адвокат – Енко Найденов.

Лидерът на социалистите в Асеновград представлява главния архитект от самото начало на съдебната фаза на делото, което веднъж вече беше връщано в прокуратурата заради процесуални пропуски в досъдебното производство и прецизиране на обвинителния акт. Впоследствие, след няколко фалстарта, делото най-накрая започна, а днес беше разпитан и един от призованите свидетели –  Анжело Ангелов Станимиров. Той е шеф на капиталното строителство в Първа инвестиционна банка в София, стана ясно в съдебната зала. 

1 2

Подобни статии

Top