Отмениха турнира в Индиън Уелс заради COVID-19

Гришо честити 8 март на най-безстрашната жена на света – майка си

Един от най-големите тенис турнири за годината няма да се проведе като мярка срещу разпространението на новия коронавирус Covid-19. Организаторите на BNP Paribas Open в Индиън Уелс обявиха официалната отмяна на надпреварата, съобщава tenniskafe.com.

„Голямо събиране на хора от такъв мащаб е прекалено голям риск за общественото здраве в района Ривърсайд Каунти,“ сподели доктор Дейвид Ейгъс, професор по медицина и биомедицинско инженерство от Южнокалифорникийския университет.

„Да се проведе турнира не е в интереса на феновете, играчите и хората от близките райони. Трябва да сме задружни в борбата си да защитим обществото от коронавируса.“

Решението идва, след като в Ривърсайд Каунти бе открит първи случай на болестта и в целия окръг е обявено извънредно положение.

Турнирният директор Томи Хаас също сподели няколко думи по темата:

„Много сме разочаровани, че турнирът няма да се проведе, но здравето и безопасността на местното общество, на феновете, играчите, доброволците, спонсорите, служителите, продавачите и всички свързани със събитието са най-важни.“

Все пак Хаас поясни, че е възможно турнирът все пак да се проведе, макар и на друга дата:

„Готови сме да проведем турнира на друга дата, ще проучим възможностите, които имаме.“

BNP Paribas Open е сред най-големите надпревари за сезона, като при мъжете е от сериите Мастърс 1000, а при дамите – от Premier Mandatory. Очакваше се през следващата седмица в Индиън Уелс да се съберат най-добрите и в двата Тура, като участие щеше да запише и първата ракета на България Григор Димитров.

В същото време Грригор Димитров честити 8 март на майка си Мария, като я нарече най-силната жена, която винаги е стояла до него и е най-безстрашната жена на света.

Подобни статии

Top