Отмениха забраната за достъп до къщата на лелята на двамата биячи от Войводиново

Анна Пакетова е обжалвала заповедта на кмета на община „Марица“ за забрана на достъпа до дома й

Пловдивският административен съд отмени заповедта на кмета на община „Марица“ за достъп до дома на лелята на двамата братя Борис и Асен Пакетови, които получиха условни присъди от Районния съд под тепетата за побоя над командоса от 68 бригада „Специални сили“ Валентин Димов. Анка Пакетова е обжалвала заповедта на кмета Димитър Иванов, който забрани достъпа до незаконното й жилище с мотива, че ползването му е рисково. Според съда в доказателствата, представени от община „Марица“ има неяснота, която пък би създала затруднения при изпълнението й.

Условни присъди за ромите, пребили командоса край Войводиново

Съдът обаче отхвърли жалбата на друг от ромите, от махалата във Войводиново – Васил Василев, съобщиха от съдебния пресцентър. Мотивът на магистратите е, че къщата на жалбоподателя се намира на второстепенна улица, която представлява публична общинска собственост .Съдът е сметнал, че жалбата не опровергава факта, че постройкатае незаконно построена и че ползването й е рисково.

Припомняме, че до съдебните дела се стигна, след като общината започна да събаря незаконните и опасни постройки в селото. До този момент в Административния съд са внесени общо 17 жалби срещу издадените от кмета на „Марица“ Димитър Иванов заповеди за събаряне. Те пък бяха издадени след масовите протести в селото срещу пребиваването на ромите там. Протестите започнаха веднага след побоя, нанесен от братята Борис и Асен Пакетови на Валентин Димов навръх Богоявление.

Събориха 8 незаконни постройки в ромската махала на Войводиново (СНИМКИ)

Решението на Административния съд може да се пред Върховния административен съд  в 14-дневен срок.

Подобни статии

Top