Здравният министър отмени задължителното носене на маски на обществени места!

Отпада и забраната за посещения на национални и природни паркове и планини

Отменя се задължителното носене на маски или други предпазни средства на открити обществени места, съобщават от здравното министерство.

Това става след среща между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб, в рамките на която са дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19.

В новата заповед на министър Кирил Ананиев  се посочва: „Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.

С целия текст на заповедт може да се запознаете ТУК – zapoved-maski.

С втора своя заповед – също от днес 1 май, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев възлага на кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения на гражданите във всички национални паркове, природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на общините, без да се използва градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти

Подобни статии

Top