Отново обявиха конкурса „Животът на един щъркел“ в Белозем

Много награди са предвидили организаторите за участниците в конкурса

За поредна година ОУ „Гео Милев“, с. Белозем, съвместно с Община Раковски, Федерация на природозащитниците „Зелени балкани“ и католическа църква „Св. Франциск от Асизи“ в европейското село на Белия щъркел –  Белозем, организират Международен конкурс за детска рисунка на тема „Животът на един щъркел“.

Целта на конкурса е насърчаване на децата да покажат своята любов към природата и нейното биологично разнообразие.

В европейското село на белия щъркел – Белозем, всяка година се провежда Фестивал на белия щъркел, по време на който се награждават и участниците в конкурса „Животът на един щъркел“.

В конкурса могат да участват деца и ученици на възраст от 5 до 18 години от от училища, извънучилищни звена, читалища, клубове, школи и др. с по една своя рисунка. Класирането ще бъде в три възрастови групи, от 5 до 9 години, от 10 до 14 години и от 15 до 18 години.

Крайният срок за изпращане на творбите е 24 април 2021 г.

Ще бъдат рададени три големи награди в трите възрастови групи и награди за второ и трето място в трите групи. Победителите ще могат да участват в специално събитие по време на Фестивала на Белия щъркел в с.Белозем, който традиционно се провежда през месец май всяка година. Най-добрите рисунки ще бъдат представени на изложба по време на фестивала.

Специални награди, осигурени от ОУ „Гео Милев” с. Белозем, Община Раковски, Католическа църква „Свети Франциск от Асизи”  и Федерация на природозащитни сдружения „Зелени Балкани“.

Най-добрите рисунки ще бъдат представени на изложба по време на фестивала.

Осигурени са и специални награди от всички организатори ОУ „Гео Милев” с. Белозем, Община Раковски, Католическа църква „ Свети Франциск от Асизи” и Федерация на природозащитни сдружения „Зелени Балкани“.

Регламентът на конкурса можете да видите ТУК

Организаторите пожелават на всички ползотворна работа и успех!

Снимките са от наградените рисунки по време на на миналогодишния конкурс

Подобни статии

Top