Отново: Проливен дъжд с градушка и мълнии удари Пловдив, улиците станаха плавателни - DC news

Отново: Проливен дъжд с градушка и мълнии удари Пловдив, улиците станаха плавателни

Дъждът продължава да вали и в момента

Проливен дъжд с градушка и мълнии удари Пловдив. Дъждът вали проливно вече почти час и отново превърна булевардите в плавателни.

Улицата зад МОЛ Пловдив, към която е изходът от паркинга, е под вода. Подобно е положението и по някои от централните булеварди – „Руски“, „6-ти септември“, „Васил Априлов“.

Ситуацията е тежка също и в Кючука, както и в кв. „Съдийски“.  Високо е нивото на водата на ул. „Гладстон“, Скобелева майка, Коматевския възел.  На места има закъсали автомобили, отново има паднали дървета и клони, съобщават потребители в социалната мрежа.

Засега няма информация за количествата, които са паднали над Пловдив. На места падна и градушка, като в района на кв. „Христо Смирненски“ ледените топчета бяха с размер на грахово зърно.

Сигнали за множество закъсали автомобили в Пловдив са получени в полицията по време на пороя, съобщиха от  полицейския пресцентър. Към момента няма информация за бедстващи и пострадали хора. Екипи на пожарната работят по отводняването, полицейски служители подпомагат трафика, уточниха от ОДМВР.

Снимки: Фейсбук, Забелязано в Пловдив

Подобни статии

Top