Отново раминаване със стаистиката за COVID – 19 в Пловдив!

3, а не 1 са новорегистрирани случаи на територията на Пловдивска облат към 25 юни по данни на РЗИ

Ето какво е обяснението на областния управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева: 

В Националната система е отбелязан само 1, защото вчерашните два случая като бройка са приспаднати днес от нашата статистика. Така общата бройка става 147, но за да не продължат разминаванията между данните, предоставяни от Областния щаб и електронната национална система, бройката която от днес ще публикуваме с РЗИ- Пловдив ще е 150. Тук са включени и тримата пловдивчани, които бяха през март хоспитализирани  и излекувани вече – двама в болница „Пирогов“ в София и един във Видин и досега не  ги включвахме в общата бройка за пловдивска област – но фигурират в единната система. Целта е да избегнем максимално разминаването в общия брой на регистрирани случаи.“

Новите са жена на 49-годишна жена от Пловдив, хоспитализирана в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“. На болнично лечение там е и вторият пациент с положителна проба от последните 24 часа – мъж на 60 години, също от Пловдив. Третият случаи е на мъж на 49 години, от Пловдив, на домашно лечение.

Извършени са всички противоепидемични мерки и предписания спрямо контактните. Към момента хоспитализираните лица са:  15 – в УМБАЛ „Свети Георги“, един от които е интубиран и двама пациенти  в МБАЛ „Св. Иван Рилски“. На домашно лечение са 34 лица.

Подобни статии

Top