Отново строят в зоопарка (ВИДЕО)

Строителството започва след празниците

Отново започват строителни дейности в зоопарка. Това ще стане веднага след празниците, тъй като представителят на фирмата по надзора бил на море, съобщи днес пред журналисти кметът Иван Тотев.

Градоначалникът вече е поръчал на фирмата-изпълнител „Запрянови 03“ да се подготви с техника и материали, за да започне строителството възможно най-бързо.

Попитан кога ще бъде готова зоологическата градина, Тотев отговори: „До Нова година, но не искам да се ангажирам със срокове“. И допълни, че дори да е готов зоопаркът, той няма да бъде отворен още поне два месеца за посетители, тъй като животните в него трябвало а се аклиматизират.

А животни щели да бъдат доставени както от други зоологически градини, така и чрез обществена поръчка, стана ясно днес. Припомняме, че за предишната поръчка мераклии да доставят екзотични животни като рис или сурикати, нямаше.

В момента се чака решението на Върховния административен съд по жалбата на природозащитниците, според които част от площта на зоокъта попада в „Натура 2000“.

Подобни статии

Top