Отново удар срещу контрабандата в Пловдив! Иззеха 819 кг тютюн без акциз (СНИМКИ)

Спецоперацията е проведена съвместно с Гранична полиция – Смолян

Операция срещу незаконно разпространение на акцизни стоки е проведена от служители на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Смолян“. Полицейските действия, предприети от 9 до 11 септември на територията на Пловдив,  са осъществени съвместно с колеги от ОДМВР  и с участието на служители от Главна дирекция „Гранична полиция“,  под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив. Проверени са складови бази, моторни превозни средства и частни имоти, за които имало съмнение, че се използват за съхранение, превозване и преработка на акцизни стоки без платени такси към държавата.

В хода на операцията, в следобедните часове на 9 септември, един от съвместни екипи е проверил лек автомобил със софийска регистрация пред офис на куриерска компания в Пловдив. При огледа на леката кола, управлявана от мъж от благоевградско, са открити 52 запечатани найлонови плика с различно тегло, съдържащи ситно нарязана жълто – кафява тревна маса с мирис на тютюн, с етикети на известни тютюнопреработващи компании, с общо тегло около 147 кг. При последвалата проверка в офиса на фирмата са намерени още 10 килограма ситно нарязана маса, пакетирана по сходен начин. Образувано е досъдебно производство по чл.234 от НК.

На същата дата, около 16 часа, при проверка в централен склад на куриерска компания „Спиди“ в Пловдив в близост до УХТ са установени 97 запечатани плика с различно тегло, съдържащи тютюн, също с етикети на известни марки. Общото тегло на иззетия тютюн е 140 кг. Обискът в офиса на куриерската компания продължи до късните вечерни часове, а на място освен полицейски автомобил, имаше и линейка, видя репортер на DCNEWS.

В рамките на същата операция е инспектирана и складова база в Пловдив, където при проверка на помещенията, са намерени 12 чувала  с нарязан тютюн и 26 плика от по 1 кг, всичко с общо тегло 225 кг.

1 2

Подобни статии

Top