Отново „Ваканция в библиотеката“ в Асеновград

Арт работилници и курсове за децата през лятото

„Ваканция в библиотеката 2018” започва днес в Асеновград. Инициативата ще бъде открита официално от 10 ч.

За участие в тазгодишната забавно-образователна програма на библиотеката са се записали 170 деца –  130 са подали заявления в Община Асеновград и 40 на място в библиотеката. Очаква се до края на ваканцията броя им да надхвърли 200. Заниманията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 10.00 ч.

Това лято в програмата на библиотеката са включени традиционните арт-работилници и рубриката „Гласът на публиката”. Децата ще имат възможност да се запознаят с  българските паметници на културата, които са включени в списъка на ЮНЕСКО като част от програмата, посветена  на Световната година  на културното наследство.

В лятната програма участниците ще могат да програмират с робота „Финч”, ще се запознаят с българската народна шевица, като част от проекта „Назад към корените” към Фондация „Пловдив 2019”. Изненада за малчуганите ще бъде и химическото шоу.

В програмата на библиотеката през лятото отново ще бъде включен и курс по фотошоп, който се ръководи от доброволеца Христо Коватлиев. Обучението ще се провежда всеки вторник и четвъртък от 17.00 часа.

На откриването, поздрав към участниците ще отправят малките изпълнители от Музейна музикална школа с ръководител Весела Пашалиева и Вокалната формация към НЧ „Св. преп. Паисий Хиленадарски” с ръководител Любомира Петкова.

Подобни статии

Top