Отново видео с насилие между деца в училище!

Видеоклип, на който се вижда насилие в училище,

отново се разпространява в социалните мрежи. Боят е между две момичета и е станал в салона по физическо в училището  в Павел баня, съобщи bTV.

На видеото ясно се вижда как едното момиче хваща другото за косата и започва да го удря и скубе. Момичето с черната рокля се опитва да се измъкне, но дълго време не успява.

Майката на потърпевшата Ренета Загорова обясни, че видеоклипът се е разпространил в цяла Павел Баня изключително бързо. „Аз го получих от брат си, за броени часове се е разпространил”, коментира тя.

По думите ѝ това е вторият подобен видеоклип в рамките на 10 дни. Според нея на първото видео жертва на насилието е насилничката на дъщеря ѝ.

Подобни видеоклипове били поредната мода между децата

„Явно навлиза някаква нова мода между децата. Планират се такива събирания и побоища върху момичета”, коментира Загорова.

Жената обясни, че между двете момичета е имало неразбирателство, но никога не се е стигало до физическа саморазправа. Загорова е разговаряла и с родителите на другото момиче, като и двете семейства съветвали децата си да не влизат в контакт едно с друго.

Според историята на майката насилието е станало във физкултурния салон, в който по това време не е имало учител.

„Това, което ми каза дъщеря ми – тя била в салона и ритала топка, когато другото момиче влиза и се насочва директно към нея”, каза Загорова. И допълни, че е трябвало да има учител в салона на училището, но в този ден децата имали колоездене и той бил навън.

Учителите не разбрали

Учителят по физическо Георги Георгиев заяви, че не „обърнал внимание на случката”, защото момичетата нямали видими белези от боя по себе си. Директорката на училището Ганка Гогова пък не била на работа в конкретния ден и приела семейството на потърпевшото момиче в дома си, където разговаряли. Тя преценила, че със ситуацията могат да се справят от ръководството на училището и не подала сигнал за насилието.

Готова е разговаряла с момчето, заснело клипа и допълни, че то се е извинило на семейството на пострадалото дете.

Според класния ръководител на двете момичета Иван Калчев видеоклипът може да е провокация, защото камерата започва да снима преди самия побой.

Мерки ще се вземат едва през новата учебна година

Пред bTV Ренета Загорова заяви, че до момента не е потърсена от ръководството на училището и не знае какво са предприели след първоначалния сигнал. По думите ѝ мерки вероятно ще бъдат предприети едва след началото на новата учебна година след няколко месеца, когато ще се проведе педагогически съвет и ще бъде разгледан случаят.

Снимка и видео: bTV

Подобни статии

Top