Отново започва делото, известно като "Дупнишка популярна каса" - DC news

Отново започва делото, известно като „Дупнишка популярна каса“

Дупнишкият фараон Георги Близнаков

То ще се гледа в Кюстендилския окръжен съд, но е внесено от Пловдивската окръжна прокуратура

Окръжният съд в Кюстендил насрочи разпоредително заседание по делото, известно като „Дупнишка популярна каса“, съобщиха от съда. Заседанията са на 28-и и 29 юни, от 10:00 часа, в Дупница. Окръжната прокуратура в Пловдив е внесла отново в съда обвинителен акт, с който срещу обвиняемата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления. Те са за причинени другиму значителни вреди чрез извършване на банкови сделки за „изпиране на пари“, като имуществото е в особено големи размери и случаят е особено тежък и за избягване, установяване или плащане на данъчни задължения. Предвидените наказания за тези престъпления са глоби до 30 хиляди лева, конфискация на част или цялото имущество, както и лишаване от свобода до 15 години, събощи БТА.

Съпрузите от Дупнишката популярна каса сядат на подсъдимата скамейка

Със свое определение Софийският апелативен съд върна делото, известно като „Дупнишка популярна каса“, на прокурора при Окръжната прокуратура в Пловдив за отстраняване на нередности в обвинителния акт.

След внасянето му в Окръжния съд в Кюстендил всичките 226 пострадали ще бъдат призовани. Според обвинението нанесените имуществени вреди на граждани са в общ размер на 3 674 453, 14 лв., а невнесените данъчни задължения са в общ размер на 135 702, 05 лв.

Снимка: архив DCNEWS

Подобни статии

Top