Отново „зелен коридор“ за ваксинация срещу коронавирус в Асеновград 

Интересът продължава да е висок

„Зелен коридор“ за ваксинация срещу коронавирус е организиран за утре, 12-ти май. Имунизирането ще се извършва, както обичайно, в специализирания кабинет в МБАЛ – Асеновград – на II eтаж в новото крило.

Часовете, в които ще се проведе кампанията, са от 08:30 ч. до 13:30 ч. От лечебното заведение уверяват, че и след края на обявеното работно време, ако има чакащи, ще бъдат обслужени.

Ваксините, с които ще се ваксинира, са от Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca. Няма нужда от предварително записване, отива се директно на място. Пациентите ще бъдат допускани до кабинета на групи от по 6-10 души. Целта е да не се допуска струпване на хора и максимално да се намали контактът с другите пациенти в болницата.

Ръководството на МБАЛ – Асеновград призовава хората да носят предпазна маска за лицето и да спазват дистанция поне 1,5-2 метра от останалите, да бъдат толерантни и търпеливи, за да не се създава излишно напрежение.

От лечебното заведение съобщават, че интересът към ваксинационната кампания продължава да е висок и пациенти се обаждат по телефона за информация. В последния организиран „зелен коридор“, отпреди няколко дни, са се ваксинирали още близо 150 души.

Подобни статии

Top