Отново злато и още 7 медала по карате за Асеновград (СНИМКИ) - DC news

Отново злато и още 7 медала по карате за Асеновград (СНИМКИ)

Носител на шампионската титла за Асеновград стана Стоян Павлов

Град Ловеч се превърна в арена по карате шинкиокушин за националното състезание за деца до 10, 12 и 14 г., откъдето „Спортен клуб Хамон-Асеновград“ се завърна с осем медала. Сред тях и златото във възрастова група до 14 г.

Над 350 състезателя от 28 клуба в страната премериха сили и демонстрираха умения в продължение на целия съботен ден. Възрастовите категории бяха пълни с по 18-20 участника, а срещите започваха от 1/8 финал.

Домакинът на първенството, шихан Петър Магеранов, сподели радостта си от факта, че от 20 години насам не са се събирали толкова много участници, а оспорваните битки и силен дух, които показаха децата, са знак за тяхната добра подготовка в школите по карате.

Носител на шампионската титла за Асеновград стана Стоян Павлов във възрастова група до 14 г. в категория до 55 кг.

Той за първи път стъпи на татамито и показа своята  сила, подготовка и желание за победа, а това му донесе и златото в неговата категория.

На почетната стълбичка от възпитаниците на „Спортен клуб Хамон-Асеновград“ се качиха също Ивайло Делов, Мишо Илиев, Ванеса Иванова, Микаела Петкова, Виктория Ужиканова, Катина Сидиропулу и Халим Курд. Всички те, както и останалите състезатели, демонстрираха борбеност, сила и желание за победа.

„При толкова много участници и голяма конкуренция няма как да не бъда доволен от постиженията на нашите каратисти. Всеки един от тях даде най-доброто от себе си, а някои изненадаха дори съдиите с подготовката и качествата си. Състезателите ни са сред най-добрите в България и го показахме отново. Деца и родители…всички сме заедно по достойния и труден път. А той не е само по време на тренировките в залата, но също и в ежедневните грижи и внимание към децата“ ,  коментира треньорът на клуба сенсей Илхан Наимов. Той допълни, че продължава подготовката на състезателите по ката и кумите за първенството в Шумен в края на месеца.

 

 

Подобни статии

Top