Отпускат пари за ремонти на улиците и за нова техника за зимно почистване в Пловдив

Редовната сесия на Общинския съвет започва след минути

Да бъдат отпуснати допълнителни  900 000 лева за районните администрации за ремонт и поддържане на уличната мрежа, които да  бъдат прехвърлени от предвидените за строеж на многофункционална спортна зала в ЕГ „Иван Вазов“.  Това предложение на кмета Здравко Димитров в извънреден порядък ще гласува на сесия днес Общинският съвет на Пловдив. Сесията започва след минути в ДК „Борис Христов“.

То допълва друга точка от дневния ред  за закупуване на техника за зимно почистване и снегопочистване на общинските пътища, за което са предвидени  135 825 лв. от общинския бюджет.

Съветниците ще гласуват и предложението за отпускане на 10 285 лв. за подпомагане на деца с изявени дарби. Създаване на нова социална услуга – държавно делегирана дейност „Дневен център за подкрепа на лица с увреждания, включително тежки множествени увреждания“ е също  точка от дневния ред на сесията.

Местният  парламент трябва да утвърди също доц. д-р Тихомир Дерменджиев за управител на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД. В момента той е изпълняващ  временно длъжността. Съветниците трябва също да стартират процедура за избор на управител на 5 ДКЦ в Тракия.

Съветниците ще гласуват и предложението посмъртно със званието “Почетен гражданин на град Пловдив“ да бъде удостоен проф. д-р Красимир Мурджев, Д.М.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top