Отрязаха с флекс камера на ТОЛ системата, Борисов заплаши с уволнение шефа на АПИ

Край Бистрица

Една от камерите на националното толуправление беше отрязана с флекс тази сутрин.

Tова стана ясно, след като служители забелязали, че едно от съоръженията на пътя за Бистрица не работи.

Проверката на място показала, че стойката на камерата е отрязана с флекс и вероятно това е станало в ранните сутрешни часове.

На мястото в момента има полиция, по-късно през деня ще бъдат прегледани камерите за видеонаблюдение в района, за да се установи евентуално извършителя.

Премиерът Бойко Борисов заплаши с уволнение шефа на АПИ и го прати да обикаля населените мeста край София, за да обяснява на хората, че няма да ги глобяват за винетки.

Това стана по време на днешното правителствено заседание. Поводът беше протеста на жителите от Нови Искър получили съобщения, че ще бъдат санкционирани затова, че пътуват до София без стикери.

Правителственото заседание започна с остра критика.

Бойко Борисов, министър-председател: Шефът на АПИ тука ли е? Защо ми правите тези номерца? А, защо ми правите номер? Нали знаеш, колко бързо ще се разправя с вас? Как може да ми изкарвате хората на улицата за някаква абсолютна глупост? Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя или от съседните места винетки?! На изборите за София те гласуват ли за кмет на София? Е, защо ми го правите? Не, питам репетирате дали ще ви оправя още днеска или какво? Провокирате ме дали много бързо ще го направя или до следобед? Това ли искате да ви кажа?

Премиерът заплаши с уволнение шефа на АПИ Георги Терзийски, ако не успокои хората.

Бойко Борисов, министър-председател: Във всеки център на населеното място около София отиваш лично днес, заставаш на площада. И като едно време тези глашатаите: „Няма да има винетки“, викаш по три пъти. Обикаляш и се прибираш тогава. Ясно! И още един път, ако ми направите така да се задъхам преди МС, ще бъде много критично за вас. Много бързо критично. Свободен си!

Подобни статии

Top