Оцелял след COVID-19 призна своя грешка: От много работа нямах време да се имунизирам

Не знае как и къде се е заразил

От много работа не ми остана време за ваксина, ама сега ще си сложа. Това, което преживях, не го пожелавам и на най-големия си враг. Страшна работа, кошмар, ужас!

Това каза Георги Георгиев, който неотдавна беше изписан от Отделението за дихателна реанимация на пациенти с Covid-19 в МБАЛ „Централ Хоспитал“. Казва, че не знае как и къде се е заразил. Около него имало болни, но никой не карал така тежко коронавируса.

Първите симптоми получил на 23 октомври, тестът му бил положителен. След 3 дни постъпил в болницата в Първомай, но се влошил и го превели в Пловдив.

Всичко ставаше толкова внезапно и бързо, за дни вече бях толкова зле, че ми се губят моменти, казва мъжът, който е сигурен, че извадил късмет да попадне в МБАЛ „Централ Хоспитал“.

„В това отделение ме гледаха като малко дете, постоянно се грижиха за мен. Най-много съм благодарен на началника д-р Стефан Василев, който водеше лечението ми, но всички доктори, медицински сестри, санитари бяха изключителни – внимателни, грижовни, но и неуморни. Откъде черпеха сили винаги да бъдат усмихнати и да угаждат на толкова много болни, не знам?“, коментира Георги.

И в интензивното отделение обаче състоянието му продължило да се влошава и за около 14 дни бил поставен на изкуствена вентилация. Положението му станало много тежко и той изобщо не вярвал, че ще „прескочи трапа“.

Но стана чудо. Какво направиха тия хора не знам, но всичко се обърна, оправих се, вече съм вкъщи и дори се обслужвам сам“, споделя благодарният пациент. Все още се възстановява – от време на време сатурацията му пада до 91 и има сърцебиене, но казва, че е много добре.

Не вярва как на човек като него, който никога  досега не е бил в болница в голям град (б.а. – Пловдив или София), може да се разболее толкова тежко от някакъв вирус.

Сега очаква да се възстанови, след което ще се имунизира, защото така го е посъветвал д-р Стефан Василев.

 

 

Подобни статии

Top