Отсрочиха делото за екстрадицията на Машора, съдията бил болен

Делото ще се гледа на 16 ноември

Пловдивският окръжен съд отсрочи за 16 ноември 2021 г. делото за трансфер на български гражданин по Европейска заповед за арест на шофьора от карловското село Столетово Тошко Тодоров-Машора и изиска допълнителна информация от гръцките власти, съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Заповедта е издадена от властите на Република Гърция, а делото беше насрочено за утре. Причина за отсрочването е заболяване на съдия, уточниха от Окръжния съд.

Отложиха делото за екстрадицията на Машора, (СНИМКИ/ВИДЕО)

От съда молят гръцките власти да уточнят изрично по какъв начин е осъществено описаното в Европейската заповед за арест деяние от исканото лице Тошко Тодоров, след като според обстоятелствата, описани в ЕЗА, същият е собственик на описания автомобил, а според представените документи той не е негов собственик.

На 16 ноември делото ще се гледа от 10.00 ч.

Припомняме, че Машора, който  е обвинен от гръцките власти в трафик на бежанци в Гърция, бе освободен под домашен арест. Тъй като шофьорът е болен, състав на апелативния съд промени мярката му „задържане под стража“ в по-лека, като в дома си в Столетово той трябва да изчака определението на Окръжния съд за екстрадицията.

Според гръцките власти Тодоров е виновен за трафик на бежанци, тъй като мигрантите били намерени в кемпер, който бил негова собственост. Самият шофьор твърди, че е продал кемпера и е представил документи, според които вече не е собственик на превозното средство.

Пуснаха под домашен арест Машора (ВИДЕО)

Подобни статии

Top