Отстраниха 11-килограмова миома, жената мислила, че напълнява

Екипът на д-р Антон Михнев спаси още една пациентка с огромна миома

Отново оперирахме пациентка с огромен тумор на матката, всички от екипа сме много щастливи, че тя вече е добре, защото става дума за жена, която е все още на 51 години. Това заяви водещият гинеколог  д-р Антон Михнев, след като отстрани 11-килограмова миома.

И тази формация е открита случайно, въпреки че от 3 години жената усетила, че напълнява, но си мислела, че промените са напълно нормални за тази възраст. Не търсила медицинска помощ, но неотдавна била на профилактичен преглед.

След направените кръвни изследвания личния й лекар веднага я насочил към гинеколог, защото носи голям тумор в корема и вероятно ще се наложи оперативна интервенция. За д-р Михнев разбрала от свои близки, които гинекологът лекувал. Те й казали, че е голям специалист и досега успешно е помогнал на много жени с подобни проблеми.

При прегледа диагнозата се потвърди – жената има огромно образование, което притиска всички вътрешни органи – дебелите и тънките черва, уретера, дори се разпростира до диафрагмата, заяви гинекологът д-р Валентина Вангелова, участвала в операцията. Пациентката се задъхвала при ходене и особено когато изкачва стълби.

1 2

Подобни статии

Top