Оттеглиха точката за парите на КОЦ – Пловдив! (ВИДЕО)

Пловдивският общински съвет заседава от залата на Дома на културата „Борис Христов“ в условие на извънредно положение

Пловдивските общински съветници се събраха на първата си по рода сесия, белязана от извънредното положение заради епидемията от коронавирус; домакин на заседанието е голямата зрителна зала в Дома на културата „Борис Христов“. От съображение за сигурност сградата бе дезинфекцирана старателно преди началото на мероприятието. Всички присъстващи са с предпазни средства, отделени са на голямо разстояние един от друг. Избегнато е всякакво смесване на съветници, администрация и журналисти. По изключение и отново от съображение за сигурност граждани не се допускат.

Репортер на Dcnews.bg съобщи от място, че местният парламент току-що е оттеглил точката, с която се изисква от управителя на Комплексния онкологичен център в Пловдив да закупи оборудване на стойност 600 000 лева за лечение на коронавирус, което след това да бъде предоставено на двете общински болници – МБАЛ „Св. Мина“ и МБАЛ „Св. Пантелеймон“, за диагностициране и лечение на пациенти с коронавирус инфекция. В „Св. Панталеймон“ вече имаше казус с болен от вируса; след недоволство от страна на работещите в МБАЛ „Св. Мина“ пък бе взето решение, че болницата ще приема само по-леки случаи.

По казуса сутринта отношение взе и председателят на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски, който коментира, че средства за лечение на онкоболни категорично не може да бъдат пренасочвани за коронавирус.

Точката влезе като извънредна в дневния ред на ОбС в последния момент, но днес е оттеглена от гласуване. В прикачените видеа: вижте мотивите и обясненията на кмета на Пловдив Здравко Димитров:

и на зам.-кмета по здравеопазване доктор Калин Калинов:

 

Подобни статии

Top