Отцеубиецът от Неделево остава зад решетките

Пребил баща си до смърт заради едно скъсано яке

Отцеубиецът от Неделево Стоил Терзиев убил баща си Антон заради скъсано яке. Това стана ясно в съдебната зала днес. Съдът остави в ареста 40-годишния Стоил, който бе обвинен за убийството на баща си. Пловдивският окръжен съд взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Терзиев.

В съдебната зала се разбра, че и бащата, и синът злоупотребявали с алкохол. Във фаталната вечер на 16 март пийнали доста и се скарали. Бащата залитнал и за да не падне, хванал сина си за якето, което се скъсало и той паднал на леглото. Тогава Стоил озверял, скочил върху Антон с колене и го затиснал, а после започнал да го налага с крака и ръце, включително и по главата.

Майката се опитала да ги разтърве, но не успяла и хукнала да вика комшиите, които пък се обадили на спешния телефон 112. След половин час на място дошла линейка и бащата бил откаран в тежко състояние в болницата, където се наложило да му направят няколко интервенции. В петък, на 18 март, Антон Терзиев издъхнал.

В залата се разбра, че прокурорът по делото Петър Петров е изменил квалификацията на обвинението от смърт по непредпазливост, вследствие на нанесена средна телесна повреда, в умишлено убийство на родител. Обвинителят изтъкна също, че бившият боксьор е безработен и има пет присъди за всякакви престъпления, включително и против личността. Последно е излязъл от затвора на 28 май 2019 г.

В крайна сметка съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано подозрение за съпричастност на Стоил Терзиев към деянието, за което е обвинен. Съдебният състав прецени, че при мярка, различна от задържане под стража, има опасност Терзиев да извърши друго престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 29.03.2022 г. от 10.00 часа.

Снимка: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top