Отварят дискотеките, нощните клубове и баровете

Отварянето ще става при строги мерки

След два месеца колапс – със заповед на здравния министър от 1-ви юни отварят – закритите ресторанти, питейните заведения, кафе-сладкарниците, както и баровете – с изключение на нощните.

Отварянето ще става при строги мерки.  Отварянето на залите на закрито ще позволи и част от освободения персонал да се върне отново на работа.

Очаква се от 15 юни да се възстановят чартърите от основни наши дестинации. Ако епидемичната обстановка позволява от 15 юни да отворят дискотеките, пиано баровете и нощните клубове.

Предварителните прогнози сочат, че ще е нужна поне година за възстановяването на отделните сектори в туристическия бранш.

По-рано днес стана ясно, че от 26 май се разрешават индивидуалните и колективните спортни занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито. Тези занимания не трябва да имат състезателен характер и трябва да са без публика.

До края на деня ще бъде издадена и заповед за отваряне на залите за танци при допускане на посетители според квадратурата. Маските и ръкавиците са препоръчителни, но не задължителни.

Подобни статии

Top