Отварят Двореца Кричим за посетители в края на лятото (СНИМКИ И ВИДЕО)

Предстоят ремонти, ще се прави и хотелска част

В края на лятото – през юли или август, ще бъде отворен за посетители и туристи Дворецът Кричим. Предстои изграждането на хотелска част в бившата казарма, в която някога са отсядали царските войници, както и възстановяването на австрийския павилион.

Създаденият през 1902 година от княз Фердинанд дворец от края на миналата година е зачислен в актива на Югозападното държавно предприятие в Благоевград, съобщи директорът му инж. Дамян Дамянов днес пред журналисти. Това стана с постановление на Министерски съвет, с което царската ловна вила е прехвърлена от Националната служба за охрана на благоевградското горско предприятие, в състава на което влизат 36 държавни горски и пет ловни стопанства.

„Обектът е един остров с много красив парк, с дивечовъдна ограда, предвиждаме да възстановим туристическите маршрути и да се обособят една-две зали в самия дворец, където има ценни картини и трофеи“, поясни инж. Дамянов. По думите му реновирането на бившите казарми и австрийския павилион, намиращи се точно до входа в парка на двореца, няма да стане още тази година, като ремонтите ще се реализират поетапно. За павилиона предстои среща с Министерство на културата, добави шефът на Югозападното предприятие. 

1 2 3

Подобни статии

Top