Отварят Голямата базилика за първа пролет?

Пловдивският Общински съвет вече гласува цените на входните билети

На 22 март са очакванията Голямата базилика да отвори врати.  Това обяви кметът Здравко Димитров. За обекта е предвидена бройка от 20 души, финансирането, обаче, е осигурено от държавата.

Припомняме, че цената на билетите за вход на Епископската базилика на Филипопол вече бяха гласувани от пловдивския Общински съвет както следва:

Възрастни посетители ще могат да разгледат обекта срещу 12 лева входен билет. 5 лева ще е входният билет за индивидуални посещения на ученици и студенти. 24 лева ще е стойността на фамилен билет, който ще важи за родители с деца от 7 до 16 години.

При организирани групови посещения над 10 души – входът ще е по 10 лева на човек, а при оргнизирани групови посещения на ученици и студенти – по 3 лева на човек.

Деца до 7 години, както и хора с инвалидност над 50% ще влизат безплатно.

Предложен е и комбиниран билет за посещение на Голямата базилика и Малката базилика, която се намира в непосредствена близост. Цените тук са както следват:

15 лева вход за възрастни, 14 лева на човек за организирани групови посещения над 10 души; 6 лева за ученици и студенти; по 5 лева на човек при групи от ученици и студенти над 10 души, а входът с комбиниран фамилен билет ще е 30 лева.

Подобни статии

Top