Отварят и танцовите зали, театрите и оперите ще работят и на закрито

Танцувате ли? Този празник е и ваш

Очаква се заповедта на здравния министър

От днес официално могат да работят всички танцови зали и зали за изкуства, както и занимални. Това стана ясно след среща на хореографи и представители на танцовите съюзи и Съюза на артистите с министрите на здравеопазването и културата Кирил Ананиев и Боил Банов. Така театрите и оперите ще могат да изнасят и представления на закрито.

В танцовите зали могат да се събират не повече от 20 души на разстояние 4 м един от друг, а театралните салони на закрито ще работят с 50% от капацитета си.

Очаква се да бъде пусната заповед от здравния министър, като от нея ще отпадне т. 3 и ще се разреши посещаемост в залите на 1 човек на площ 4 кв. м, но не повече от 20 души за посетители, 50% посещаемост на прояви на открито и 30% на закрито.

Дейността се подновява във всички школи – читалища, Общински детски комплекси, културни домове, младежки центрове, физкултурни салони и зали, военни клубове, частни зали и др.

В понеделник ще има втора среща с министъра на културата Боил Банов за обсъждане на спасителен план в бъдещи периоди, съобщиха хореографи, присъствали на срещата тази сутрин, съобщи Милена Налбантова – посланик за България на Световната артистична танцова федерация.

Ето какво написа тя в личния си профил във Фейсбук:

🇧🇬🇧🇬🇧🇬Успяхме!!! От днес официално могат да работят всички танцови зали и зали за изкуства, както и занимални след среща…

Публикувахте от Milena Nalbantova в Вторник, 26 май 2020 г.

Подобни статии

Top