Отварят моловете и фитнес залите

Моловете и фитнес залите отварят врати след два месеца принудителна почивка днес.

В петък министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа заповед, според която търговските центрове вече могат да работят, но без увеселителните заведения и барове в тях, както и без заведенията за хранене, които нямат открити площи и самостоятелен вход.

В асансьорите на моловете не бива да се качват повече от четирима души, като бройката варира от големината на асансьорите в търговските обекти, а на ескалаторите ще се допускат до 7 души, на разстояние от метър и половина между тях, т.е. поне през три стъпала.

За консумация на храна ще бъдат отворени само терасите. Ще може да се пробват дрехите и обувикте в магазините, а наемателите на търговските обекти ще осигуряват дезинфектанти и ще се грижат за спазването на нужната дистанция между клиентите. Броят на посетителите в тях ще е според размера на търговския обект. Препоръчва се стоката да не се опипва.

Пробните и тоалетните ще се ползват през една.

Разделението на входовете е основната мярка в търговските центрове. Ще бъдат използвани различни ленти, знаци и обозначения за да се спазва социалната дистанция между хората.

Във фитнес залите пък ще се допускат максимум до 10 души за групови занимания, а за всеки клиент ще трбява да се осигури поне по 4 кв. м площ при индивидуални занимания. Спортуващите ще тренират без маски.

Снимка: buildingoftheyear.bg

Подобни статии

Top