Отварят южното пътно платно на бул. „Хаджи Димитър“ в Пловдив, затварят за ремонт северното - DC news

Отварят южното пътно платно на бул. „Хаджи Димитър“ в Пловдив, затварят за ремонт северното

Движението се възстановява от днес

Движението на пътни превозни средства в южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ от ул. „Царевец“ до ул. „Лерин“ се възстановява от днес – 13 март (понеделник). Това става възможно след приключилите основни дейности по реконструкцията на пътната отсечка, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Автомобилите ще се движат двупосочно, тъй като по същото време за ремонт се затваря северното платно на тази част от булеварда. Промените ще влязат в сила, след като комисия с участието на „Пътна полиция“ провери дали са поставени всички необходими пътни знаци и указателни табели съгласно приетата временна организация на движение.

От ОКТ предупреждават шофьорите в понеделник сутринта да са освободили северното платно от паркирани автомобили, за да се избегне репатрирането с „паяци“. Предвиденият краен срок за завършване на обекта е 31 август.

Реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ в участъка от Коматевския транспортен възел до ул. „Царевец“ се реализира по проекта на Община Пловдив за подобряване и модернизиране на градската среда. В него са заложени замяна на паважната настилка с асфалтова, полагане на нов  тръбопровод и канализация, изграждане на велоалея, нови тротоари и LED осветление, джобове за контейнерите за отпадъци, поставяне на антипаркинг колчета, на пътни знаци и хоризонтална маркировка. Крайният срок за предаване на изцяло завършения обект е 30 ноември 2023 г.

Подобни статии

Top