Отвлечена и изнасилена написа сърцераздирателно писмо до Борисов

Българката Галина Лачева,

която е завършила английска филология, написа отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което описа ужасите, които е преживяла малко преди да стане на 25 години. Тя се описа като „една оцеляла от насилие жена, след отвличане, групово изнасилване и плен“ и затова настоява за приемането на Истанбулската конвенция.

„Бях отвлечена. Изнасилвана и на практика ми бе отнета свободата. Имаше планове да ме направят проститутка. Всичко се случи точно преди да навърша 25 години, което бе преди около 20 години“, така Галина започна разказа си в сутрешния блок на NOVA, пише БЛИЦ.

Жената допълни, че всичко се е развило в рамките на буквално 24-часа.

„Насилниците ми бяха четирима. От улицата ме завлякоха в едно такси, а самият шофьор не ми повярва, че това е отвличане. Излъгаха го, че съм пияна и той повярва на тях. После ме замъкнаха в един апартамент. Цял ден ме изнасилваха. Дори се наговаряха, че всички трябва да минат през мен, че ако ми се случи нещо всички да са виновни. После започнаха да коментират как ще ме изведат в чужбина и ще ме направят проститутка. За да се спася скочих от високо“, спомни си тя.

По думите й след изживяното, е имала много операции,

на които дори не помни броя. А в следствие на многото физически травми сега единият й крак е по-къс, тъй като е чупен неколкократно.

Галина съобщи, че двама от насилниците й са избягали по-късно от ареста, а другите били наказани. Затова тя настоява да бъде приета Истанбулската конвенция, която ще защитава жени точно като нея.

Снимки: БЛИЦ

Подобни статии

Top