Отвлеченото в Пловдив момче е било намерено в училищен двор без дрехи

Похитителите заснели видеоклип с него и го заплашили, че ще го разпространят в социалната мрежа

Тийнейджърът, който е бил отвлечен от трима младежи в Пловдив, е открит в двора на Спортното училище „Васил Левски“, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Вчера, малко след 17.00 ч. на спешния телефон 112 е получен сигнал, че в двора на училището има момче, което е оставено без дрехи.

На място е изпратен полицейски автопатрул, който прибрал 16-годишното момче във Второ РУ. Там момчето, което било много разстроено и уплашено, разказало за случилото се. По думите му то било отвлечено от спирка и натикано в кола, като похитителите му заплашили, че ще го убият, ако не прави каквото му кажат.

Трима отвлякоха 16-годишно момче от Пловдив, изнудвали го за 1000 лв.

Тийнейджърът посочил и кои са тримата младежи, които са го похитили. Две от момчетата били от пловдивското село Костиево, а третият младеж – от Пловдив. Пловдивчанинът имал криминална регистрация за шофиране след употреба на наркотици.

Прокуратурата веднага е била уведомена за тежкото престъпление и тримата млади похитители са били открити и арестувани два часа по-късно. Извършени били претърсвания и изземвания в домовете им, като там са били открити 3 газови пистолети, ножове, боеприпаси и прашка.

Тримата са направили самопризнания пред разследващите. Те разказали, че са го принудили да съблече дрехите си и са заснели видеоклип, като са го заплашили, че ако не им дава по 1000 лв. всеки месец, ще качат видеото във Фейсбук.

Предстои да бъдат изяснени мотивите на извършителите за гаврата. Засега не е ясно защо са се насочили към жертвата си.

Подобни статии

Top