Отвлякоха 15-годишна от Димитровград, момичето успяло да избяга

Извършителите се издирват, образувано е досъдебно производство

15-годишно момиче е било отвлечено снощи в Димитровград, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. От прокуратурата в града са образували досъдебно производство въз основа на сигнала на родителите на момичето.

Сигналът е бил за това, че вчера вечерта, около  19.00 часа, около 25-годишен мъж принудил 15-годишно момиче да го последва, въпреки несъгласието на детето, като го дръпнал за ръката. Момичето е успяло да избяга, докато той говорел по телефона.

Досъдебното производство е образувано по чл. 143 ал. 1 от Наказателния кодекс – за принуждаване на другиго да извърши нещо против волята му.

С оглед събраните доказателства предстои наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура –  Димитровград да прецени по нататъшните процесуално – следствени действия по разследването.

Съмненията на родителите са, че извършителят е издирван за лихварство, съобщава NOVA. Родителите на 15-годишното дете обвиняват мъж, който е бил обявен за издирване след акцията срещу лихварството в квартал „Мариново” преди около година. Според хората от квартала това е ново начало на акциите на лихварите.

Подобни статии

Top