Отворени врати за Деня на авиацията в Крумово - DC news

Отворени врати за Деня на авиацията в Крумово

Музеят на авиацията с вход свободен и специална програма

Музеят на авиацията – филиал на Националния военноисторически музей, ще отбележи Международния ден на авиацията и космонавтиката с вход свободен от 9.00 до 17.00 ч. и специална програма.

Посетителите ще се отправят на космическо пътешествие, в което ще се запознаят с галактиките, мъглявините и звездните купове, ще разберат как са се образували метеоритите, какво ни казват за произхода на слънчевата система, с какви знамения се е свързвало тяхното появяване на Земята и ще присъстват на поставяне на началото на най-новата колекция в Музея „Метеорити“.

В празничния ден предстои и интересна среща с първата българка, приета да участва в  програмата на НАСА за кандидат-астронавти.

В рамките на космическото приключение посетителите ще разберат повече за космическите ракети и видовете ракетно гориво, а при подходящи метеорологични условия ще присъстват и на истинско изстрелване.

ПРОГРАМА

10.30 – 11.00 ч.: „Пътешествие в дълбокия Космос“ с „Техно Меджик Ленд“;

11.10. – 11.40 ч.: „Метеоритите – тези космически гости“  с г-н Георги Пенев, основател на „Българско метеоритно общество“;

11.50. – 12.30 ч.: „Космосът във вените ми“ – среща с Татяна Иванова, студентка по Инженерна физика в Софийския университет и участник в проект PoSSUM за подготовка на астронавти;

12.40. – 13.10 часа – Лаборатория „Rocket Science“ с „Техно Меджик Ленд“.

Подобни статии

Top