Отворете сърцата си, днес е денят на доброто!

17 февруари е Денят на доброто.

Големите благотворителни организации призовават към спонтанни актове на доброта. Празникът е световен и се чества независимо от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения. Този празник има глобално значение и се чества, независимо от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения.

На този ден трябва да се опитаме да сме по-добри, мили и безкористни и то без да очакваме в замяна същото, призовават организаторите.

Добрите дела сами по себе си трябва да Ви доставят удоволствие, и в същото време давайки нещо на другите хора или помагайки им, Вие не трябва да очаквате награди. Това е истинската добротa, допълват те.

Какво всъщност е доброто? Казват, че няма малко или голямо добро. Всеки акт на доброта е достатъчно ценен сам по себе си. Важно е да правим добро, без да очакваме нещо в замяна, и то не само в един ден от годината. Всъщност това е доброто – да направиш нещо за някого и той да се чувства добре след твоите действия, но без да очакваш отплата за делото си.

Казват, че е много лесно да си добър и състрадателен – особено, когато на теб всичко ти е наред. Но се изисква много фина душа за да се радваш и да помагаш за успехите на другите, още повече ако ти си изпаднал в трудна ситуация.

Няма да обръщаме голямо внимание на това, че не е необходимо да има определен ден, в който да сме добри. Трябва да сме такива без да има причина, безкористно и открито.

Подобни статии

Top