Отвори врати най-новата социална услуга в Асеновград (СНИМКИ)

Център за иновативни услуги вече работи в Асеновград. Той се намира в центъра на града, зад гимназия „Свети Княз Борис 1” . Мястото е избрано заради лесната възможност за достъп на хората с физически увреждания.

След близо едногодишен ремонт днес напълно обновената и оборудвана сграда беше официално открита от кмета д-р Емил Караиванов. Тя е част от спечелен проект „Социално включване на хората с увреждания в община Асеновград и улесняване достъпа им до заетост”.

„С откриването на тази социална услуга община Асеновград продължава политиката в помощ на  хората в неравностойно положение. Ние сме  обърнати с лице към гражданите с увреждания и към онези, изпаднали в социална затрудненост“.

Сградата е напълно обновена и обзаведена с техника. В ремонта и оборудването са вложени около 40 хиляди лева. На площ от около 100 квадратни метра са  разположени две зали- за екипа, който ще работи в Центъра и стая за групова работа с потребителите.

20 са лицата в момента, които са ползватели на иновативната услуга. Те получават не само консултативна и здравна помощ, но и социална подкрепа.

„Прекрасно е да има подобно място в Асеновград, където да се събирам с хора, които са в моето положение”, развълнуван разказа д-р Петко Цолов. По професия той е хирург-ортопед.  След катастрофа обаче остава в инвалидна количка. Заради трайните увреждания, се нуждае от обгрижване. Затова ползва и услугата личен асистент.

1 2

Подобни статии

Top