Отвориха моста в Първенец за пешеходци (СНИМКИ)

Изградена е нова конструкция за преминаване на хората

Временният пешеходен мост над река Върлещица в село Първенец вече е отворен за пешеходци. Изградена е нова конструкция за преминаване на хората, съобщи кметът на селото Ренета Плевнелиева.

Обходният път през реката беше временно затворен, след като водата повиши опасно нивото си и за секунди отнесе конструкцията, по която пешеходците минаваха, докато се възстановява разрушеният преди време мост.

Още вчера е отворен и обходът за автомобили, като се пропускат единствено леки коли заради опасност от пропадане.

Сняг наваля в селата от Родопската яка

На територията на високите села Скобелево, Бойково, Ситово, Дедово и Лилково снежната покривка е около 30 см. Пет машини на фирмата, ангажирана с почистването работят, за да изчистят и опесъчат настилката. Пътищата са проходими при зимни условия.

Тази вечер  трасетата към високите села в общината ще бъдат обработени срещу заледяване. За обработка на пътната настилка и пешеходните зони община „Родопи” е осигурила 400 тона пясъчно-солна смес.

Създадена е организация за извършване на сметосъбирането, като за високопланинските села има изготвен график  до края на зимния период през месец април догодина.

Снимка: Фейсбук/Кметско наместничество село Лилково, община Родопи/Марияна Димитрова

Подобни статии

Top