Отвориха за 14-ти път „Черната кутия“ в Пловдив (СНИМКИ)

Международният фестивал за театър и съвременен танц бе открит в Камерната зала на пловдивския театър

При спазване на всички противоепидемични мерки, миналата вечер в Камерната зала на пловдивския театър бе дадено  началото на 14-тия Международен фестивал за театър и съвременен танц „Черната Кутия“ 2020  със спектакъла „Три – спектакъл за търсенето“. В продукцията на Драматичен театър – Пловдив участват Мариана Йотова, Николай Дограмаджиев и Димитър Банчев. Хореографията и режисурата са дело на Мариана Йотова, музика – Стамен Янев, Ника Любецкая, Мариана Йотова, сценография –  Костадин Ненов, костюми- Надежда Сизова, Наталия Живкова и мултимедия – Георги Николов.

Официални партньори на фестивала са Община Пловдив и Министерство на културата. Активни съорганизатори са чуждестранните посолства и културни институти в България. „Черната кутия“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 година.

14-тото издание на международния фестивал за театър и съвременен танц бе открито официално с приветствия  от заместник-кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов и от поета, писател и драматург Недялко Славов, чиято фондация „Черната кутия“ е организатор на проявата от 2007 година насам.

1 2

Подобни статии

Top