Отзивите след седмата Купа за ВК Марица (СНИМКИ И ВИДЕО)

Александра Миланова е MVP на финала, футболистите от Кършияка също поздравиха носителките на трофея

Волейболистката на Марица (Пловдив) Александра Миланова стана MVP във финала за Купата на България. Миланова завърши с най-много точки във финала – 18. В него пловдивчанки се наложиха с 3:0 над ДКС Варна.

Така Марица отново спечели индивидуалната награда за най-добър състезател. През миналата година тя отиде при Мирослава Паскова.

“Много съм щастлива за наградата за най-полезен състезател, но тя не е само моя, а на целия отбор. Много се радвам, че успяхме да вземем победата. Мачът беше труден за нас, очаквахме по-лесен двубой, и това ни изигра лоша шега. Но все пак успяхме! Сега имаме един ден почивка и се готвим за Шампионска лига – ще работим здраво и се надявам да покажем истинските си способности на терена“, заяви Миланова след двубоя.

„Смятам като за финал се получи добър волейбол. След първия гейм, който спечелихме по-категорична свалихме гарда и падна нашата игра. Това позволи на нашия съперник да заиграе по-добре и сами си създадохме главоболия на моменти. Хубавото е, че вече имаме самочувствието и опитните състезателки, които могат да излизат от такива ситуации и те успяха да го покажат. Продължава поредицата на Марица и се надявам да продължаваме по този начин да вървим по възходяща линия. Искаме да радваме нашите фенове и ръководството и те да бъдат щастливи затова, че ни подкрепят и вярват във всеки един момент в нас.

Сега е важно да възстановим момичетата психологически и емоционално за двубоя от Шампионска лига. Ще се опитаме да покажем много по-добър волейбол срещу Безие (Безие) отколкото днес“, заяви старши-треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов пред volleymaritza.bg.

„Първа титла, която за нас беше важна. Титли лесно се извоюват, но много по-трудно се защитават. Ако не се лъжа това е пета поредна титла в историята на клуба. Смятам, че абсолютно заслужено спечелихме трофея. Волейболът, който показахме днес не беше на необходимото ниво може би заради прекалено емоционалния мач, който момичетата изиграха в полуфинала срещу ЦСКА (София). Имаме момичета, които за първи път влизат в подобна серия от мачове. Смятам, че с ротациите, които направиха от треньорското ръководство всяка една, която влезе се опита да допринесе затова да победим с 3:0.

Надявам се да защитим и титлата. Марица върви в една константна величина и едно постоянство, което е присъщо само за големите отбори. Винаги има какво да се желае като игра, но има максима, че победителите не ги съдят. Смятам, че нещата вървят в правилна посока. Надяваме се най-добрите изяви да сме ги запазили за вторник в зала Колодрума“, заяви спортният директор на Марица (Пловдив) Владимир Котев.

“Този финал влиза в колекцията ни с преживявания с баща ми. Що се отнася до емоцията – на корта тази вечер не бяхме баща и дъщеря, бяхме конкуренция. Радвам се, че обърнахме нещата в свои плюс. Въпреки нашата нестабилна игра днес, направихме това, за което дойдохме”, заяви разпределителката на Марица Кристина Гунчева.

Подобни статии

Top