ОУ „Драган Манчов“ отбеляза своя 40-годишен юбилей

С концерт учители и ученици отбелязаха годишнината

Основно училище „Драган Манчов“ отбеляза официално своя 40-годишен юбилей. Учебното заведение подари на своите гости в Дом на културата „Борис Христов“ богата музикална програма.

Тържеството се проведе при спазване на мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса. В продължение на повече от два часа децата от всички класове напомниха по уникален начин най-важните и славни периоди и личности от историята на страната ни – от Паисий, през Христо Ботев, Васил Левски и, разбира се, патронът на училището Драган Манчов. Припомнена бе историята на основаването на учебното заведение, а директорът Десислава Стаменова почете със специални плакети своите предшественици, най-изявените преподаватели, както и представители на синдикатите.

Поздравителни адреси за празника бяха изпратени от кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на район „Западен“ Димитър Колев. Поздрави чрез видеостена към учебното заведение отправиха и редица бивши ученици, сред които бе и световноизвестната оперна прима Соня Йончева.

Огромно внимание беше отделено и на българския фолклор, като Богдан Рангелов от 6 клас изправи на крака публиката с изпълнението си на гайда. Накрая всички заедно изпяха химна на ОУ „Драган Манчов“, а на сцената беше изнесена огромна торта, от която заместник-директорът Георги Анастасов извади символично миналото, настоящето и бъдещето.

Top