ОУ "Гео Милев" в Белозем отбеляза Световния ден на рециклирането -18 март (СНИМКИ) - DC news

ОУ „Гео Милев“ в Белозем отбеляза Световния ден на рециклирането -18 март (СНИМКИ)

МИСЛИ ЗЕЛЕНО, СЪБИРАЙ РАЗДЕЛНО е посланието към всички от учениците и техните преподаватели

Учениците от ОУ „Гео Милев“ в Белозем се включиха в Световния ден на рециклирането, насочен към осъзнаване на необходимостта от намаляване на отпадъците чрез тяхното рециклиране.

В двора на училището са разположение две съоръжения с екологична насоченост – „Шишеядец“ за събиране на пластмасови бутилки, който днес бе препълнен и Сърце за събиране на капачки от инициативата „Капачки за бъдеще“. От учебното заведение благодарят на всички, включили се в захранването на двете съоръжения. Оттам апелират към всички да продължат все така да се грижат за опазване на природата.

Учениците от петите класове в часовете по „Човекът и природата“ разработиха и представиха пред своите съученици проекти на теми, свързани с рециклирането, играха екологични игри, чрез които си припомниха правилата за разделно събиране на отпадъци. Чрез изготвените презентации и постери учениците се запознаха с инсталации за рециклиране на отпадъци, а в края на часа дадоха и своите предложения за намаляване на отпадъците в природата.

Днес  учениците от шестите класове в час по „Технологии и предприемачество“, както и петокласниците в час по „Човекът и природата“, участваха в „Работилница за творческо съживяване на отпадъците“. Проявявайки креативност и изобретателност, изработиха изделия от тях, които ще се разпродават на Фестивала на Белия щъркел през месец май.

Използвайки изцяло рециклирани материали, с малко старание и въображение, деца и учители дадоха втори живот на предмети, които вече не са от полза и спестиха на околната среда природните ресурси.

МИСЛИ ЗЕЛЕНО, СЪБИРАЙ РАЗДЕЛНО е посланието към всички от учениците и техните преподаватели!

Подобни статии

Top