ОУ "Гео Милев" в Белозем с дарителска кампания към пострадалите от наводнението в с. Каравелово (СНИМКИ) - DC news

ОУ „Гео Милев“ в Белозем с дарителска кампания към пострадалите от наводнението в с. Каравелово (СНИМКИ)

„Ако до всяко добро същество застане поне още едно…“

Учители и ученици от ОУ „Гео Милев“ в пловдивското село Белозем, се включиха в дарителската кампания в подкрепа на пострадалите от наводнението карловски села.

„Ако до всяко добро същество застане поне още едно…“ – под този надслов премина дарителската кампания в училището.

На първия учебен ден ОУ „Гео Милев“, с. Белозем призова родители и ученици вместо цвете да дарят надежда за пострадалите от наводнението в Карловско. Събраната сума първоначално изпратили със запис по Български пощи. Не след дълго обаче сумата била върната, тъй като имало изисквания, които трябвало да се спазват.

„Свързахме се с кмета на с. Каравелово – едно от най-пострадалите села в Карловско, получихме информация, че за осемте фургона са необходими кухненски маси със столове. Фирмата за мебели „Виденов“ прегърна нашата идея и обяви, че тя ще дари необходимите мебели и ще ги достави до селото. Кметът на село Каравелово отново ни помогна с идеи за необходими дарения – бойлери, почистващи препарати, перилни препарати, метли, кофи…“, разказаха за DCNEWS от училището.

Учителите решили, че сами ще доставят закупените от тях перилни и почистващи препарати, необходими за всяка една от 115-те наводнени и разрушени къщи. Така вчера – 31.10.2022 г., в навечерието на Деня на народните будители, те закарали в кметството на село Каравелово кашони с препарати, кофи, метли и домакинска хартия.

„Разговаряхме със секретаря на кметството, видяхме възрастни хора, които идваха за порция обяд, видяхме къщите, дворовете, пътищата на селото два месеца след наводнението. Голяма част от хората се справят благодарение на доброволци, дарители, фирми, които извозват пясък, пръст и дървета от улиците и дворовете“, обясниха от екипа на ОУ „Гео Милев“.

Ръководството на училището и целият екип благодарят на всички ученици, родители и учители, които са се включили в благотворителната акция за пострадалите от с. Каравелово.

Подобни статии

Top